Франция се прави категорично с Уругвай на четвъртфиналите на Мондиала в Русия и така е само на двубой от финала. „Петлите“ се наложиха с 2:0 след голове на Рафаел Варан и Антоан Гризман.

Момчетата на Дидие Дешан продължиха да мечтаят, а в следващия мач ще се изправят срещу коравата селекция на Белгия. Двубоят обещава да е повече от интригуващ, но преди да насочим погледи към него, нека видим някои наглед дребни детайли от битката между французите и „уросите“.

Кое всъщност наклони везните в посока Франция и къде се пропука Уругвай, вижте най-любопитните факти около тази среща, селектирани в предаването на DIEMA SPORT – „Новините от Мондиала“.

А ето и фактите:

При уругвайците:

- Уругвай спечели своите първи 4 мача на Световно първенство за първи път от 1930 година насам.

- Единсон Кавани пропусна само един мач от последните 18 на „уросите“ и това се оказа срещата, която съставът загуби без да се разпише.

- Суарес не направи нито един опит за отбелязване на гол в мача с Франция. Отделно от това нападателят на Барселона не докосна нито веднъж топката в наказателното поле на „петлите“.

При французите:

- Антоан Гризман се оказа директно въвлечен в 12 гола в последните 11 мача на Световни и Европейски първенства.

- Нголо Канте направи 4 отнемания на топката по време на Уругвай – Франция, а това е повече от всеки друг футболист в срещата.

- Лукас Ернандес е спечелил 41 дуела на това Световно, което е повече от който и да е друг краен бранител.