Селекционерът на Франция Дидие Дешан заяви, че Оливие Жиру отново ще бъде част от състава на "петлите" за полуфинала на Световното с Белгия.

31-годишният нападател на Франция бе титуляр в последните четири двубоя на своя отбор, но в тях така и не реализира гол. Нещо повече - Жиру има едва 7 изстрела по посока на вратата като нито един от тях не е попаднал в нейните очертания.

"Вярно е, че Оливие все още не е вкарал, но повтарям, все още", заяви Дешан след победата с 2:0 над Уругвай.

"Той може да няма изящният стил на други играчи, но отборът се нуждае от него във всеки мач, защото дори и когато не вкарва, той прави много неща за нас."

"Оливие е важен за нашия отбор и за нашия стил на игра. Срещу Аржентина той асистира на Мбапе, а ние се нуждаем от тази подкрепяща игра."

"Разбира се, щеше да е добре да вкара, но той винаги е имал важна роля за нас, винаги е много щедър и не се оплаква, че трябва да работи здраво. Той е полезен в атака, но и в защита. Прави много неща, за да бъде отборът балансиран, а играчите около него се възползват от присъствието му, защото той получава много внимание от защитниците."