Отборът на Швейцария записа пета поредна победа в квалификациите за Мондиал 2018 в Русия. Този път в жертва на „кръстоносците“ падна тимът на Латвия. Домакините се наложиха с минималното 1:0, но то бе напълно достатъчно за петия успех от пет мача за швейцарците от началото на кампанията.

Възпитаниците на селекционера Владимир Петкович оправдаха първоначалните очаквания за фаворит в мача, като 1:0 бе най-малкото, с което се отърваха гостите от Латвия.

Домакините контролираха изцяло събитията на терена, като само късметът спаси тима на Марианас Парас от разгромен резултат.

В златен коз за Швейцария се превърна Йосип Дръмич, който се разписа само една минута, след като се повеи на терена на мястото на Желсон Фернандес. Дръмич засече чудесно центриране на Мехмеди отляво и с глава порази целта за 1:0.

В другия мач от групата Андора и Фарьорските острови не излъчиха победител в посредствен двубой. Срещата между абсолютните аутсайдери в група Б завърши без голове. Това бе първа точка за Андора от началото на квалификациите.

По-късно тази вечер е и третият сблъсък от групата между Португалия и Унгария.

Временен лидер е отборът на Швейцария, който има пълен актив от 15 точки, следван от Португалия с 9 и мач по-малко. Следват тимовете на Унгария и Фар. Острови, съответно със седем и пет пункта. Латвия е пети с пет точки, а последен Андора с една точка в актива си.