Швеция победи Беларус с 4:0 в двубой от световните квалификации в нашата група А. Двата тима предложиха куп голови положения, но шведите не оставиха шансове на домакините да се надяват и на гол. Първите две попадения за шведите дойдоха след безумни грешки на бранителите на домакините.

Емил Форсберг откри резултата, след като надбяга бранителите на домакините, овладя добре кълбото, пусна го леко напред, преодоля вратаря и се разписа с удар от малък ъгъл в 18-ата минута на срещата.

Ниман направи резултата 2:0 за Швеция срещу Беларус в 24-ата минута и удвои преднината на тима си. Той се възползва от поредна груба грешка в отбраната на домакините и се разписа с отличен удар.

В 37-ата минута, отлична атака създадена от гостите доведе до трети гол във вратата на Черник. Форсберг получи кълбото и пусна пас към Берг, който матира за трети път вратаря на домакините.

През втората част Гранквист се разписа от дузпа за нарушение срещу Емил Форсберг в наказателното поле на домакините, а това се случи в 85-ата минута на срещата. Въпреки опитите на домакините да стигнат поне до почетен гол, това не се случи.

След този успех Швеция заема второто място в групата с актив от 16 точки, колкото има и лидера Франция, но с мач повече. Беларус е на 5-ото място с 5 точки.