Мексико и Швеция се изправят един срещу друг в мач от последния кръг в група F. Двубоят започва в 17 часа, както и другият в тази група - между Германия и Южна Корея.

Швеция има четири сухи мрежи в последните си четири мача срещу Мексико във всички турнири. В първата и единствена среща между двете страни на Мондиал до момента европейците се налагат с 3-0, а това се случва през далечната 1958-а година.

Атмосферата в лагера на шведите след загубата на тима от Германия не е благоприятна. Джими Дурмаз беше нападнат от феновете заради грешката в последната минута. А целият шведски отбор се обедини в подкрепа на своя съотборник.

Мексико води в класирането с 6 точки от два мача и прави добро впечатление. Победа или равенство биха били достатъчни за класиране и тимът от Централна Америка държи съдбата в ръцете си.

Швеция пък има 3 точки и запазва своите шансове за продължаване.

Мексико никога досега не е печелил три поредни мача на Мондиал. Швеция пък има чисти мрежи в 4-те си последни мача срещу този съперник.

Вижте още в материала за мача, излъчен в предаването "Фактите от Мондиала" по DIEMA SPORT.

Южна Корея и Германия се изправят в единия от двата последни мача в група F. Световните шампиони имат 3 точки и със сигурност след нестабилния си старт ще вложат всичко от себе си, за да победят азиатците.

Все още нищо в групата не е ясно. Ще бъде интересно дали световните шампиони най-сетне ще намерят формата си след победата с 2:1 над Швеция. Но късният гол за 2:1 очевидно е подобрил настроението в лагера на германците.

Те няма да могат да използват наказания Жером Боатенг в заключителния си мач от групата. Матс Хумелс и Себастиян Руди са под въпрос за двубоя. Очаква се завръщането на Марио Гомес в титулярния състав, чийто ръст ще бъде голям коз срещу корейската защита.

Южна Корея също отпразнува попадението на Тони Кроос, което остави още шансове. Капитанът на тима Ки Сунг Йон е с травма и няма да играе. Оръжието на азиатците в двубоя с реномирания съперник ще бъде само скоростта и контраатаките.