Нови два осминафинални двубоя от Световното първенство по футбол предстоят днес.

Бразилия излиза срещу Мексико на "Самара Арена" в Самара.

Мачът е от 17.00 часа.

Ще го следим с текстов коментар в GONG.BG.

Отборът на Бразилия очаквано спечели първото място в група Е след като взе 7 от максималните 9 точки в първите си три срещи на Мондиал 2018. Сега на пътя на „караоките” застава амбициозният тим на Мексико.

Първата среща между двата отбора е през далечната 1950 година, когато Бразилия побеждава с 4:0. 12 години по-късно в Чили „Селесао” печели безпроблемно с 2:0 на Мондиала. Тези съперници играха и един срещу друг през 2014 година още в груповата фаза на надпреварата, но благодарение на спасяванията на Гийермо Очоа, „ацтеките” устискаха нулевото равенство. „Селесао” е тимът е с най-дълга серия, ако се касае до преминаване на групи – цели 13 последователни пъти. Последното поражение във фазата на осминафиналите е през 1990 година, когато тимът губи от Аржентина с 0:1. Следват минимум четвъртфинали във всяко едно от последните шест Световни първенства.

Защитата на тима се представя повече от отлично, допускайки само 3 гола в последните 14 срещи. Голямата звезда Неймар е взел дейно участие в последните 19 гола за страната си – 10 попадения и 9 асистенции. Добри новини и за селекционера Тите. Данило е напълно възстановен и ще може да вземе участие в двубоя, докато Дъглас Коста ще стори това при евентуално класиране за четвъртфиналите. Полузащитникът на „Селесао” Каземиро заяви, че името не печели мачове и ще е нужно много повече , за да може Бразилия да продължи към следващата фаза.

След прекрасното начало в Група F за Мексико, краят бе доста разочароващ. Тежко поражение с 0:3 от Швеция, което остави тима на второ място в подреждането и му отреди сблъсък с един от фаворитите за титлата в Русия – Бразилия. Последната среща между двата състава бе приятелска и се състоя през 2015 година, когато „кариоките” се наложиха с 2:0. И двете страни имат опит в подобни големи битки помежду си.

На финала за Купата на Конфедерациите през 1999 година, „ацтеките” съумяват да надделеят над опонента си с 4:3. През 2012 на Олимпийските игри в Лондон Мексико отново излиза победител от битката за златните медали – този път резултатът е 2:1. И въпреки оптимистичните цифри, мексиканците имат само един успех срещу тим от Южна Америка по време на световни футболни форуми – 2002 година срещу Еквадор.

Докога ще сме само зрители на Световното?