Спомняте ли си Мондиал 2002 в Япония и Южна Корея? Тогава имаше едни момчета от Сенегал, които сътвориха една от незабравимите приказки на Световни първенства. 

Водени от вече покойния Бруно Метсу, африканците направиха запомняща се поредица от победи, включваща и успех над световния шампион Франция в мача на откриването, за да стигнат до четвъртфинал. 

Малко не и стигна да станат и първият африкански отбор, който е достигал фазата на Топ 4 на най-големия футболен форум. Те отпаднаха на 1/4-финалите от Турция с вездесъщия Хакан Шукур и заключилия вратата си Рющю Речбер. 

Но момчетата на Бруно Метсу се превърнаха в любимците на всички в турнира с добрата си игра. И сега 16 години по-късно те са за втори път на Световно първенство. Въпросът е дали могат да повторят успеха на предшествениците си. 

Те преодоляха в квалификациите първо Мадагаскар в елиминациите с общ резултат 5:2, а в групите конкуренцията на Буркина Фасо, Кабо Верде и Южна Африка не беше проблем за тях и след четири победи и две равенства те намериха място за втори път на Мондиал.