Селекционерът на Мароко Ерве Ренар констатира, че водената от него селекция не се е изложила на Мондиала в Русия. „Лъвовете от Атлас“ напуснаха надпреварата след реми с Испания 2:2. Специалистът коментира зрелищната среща, като обясни, че неговият тим е имал ситуации, които обаче е изпуснал. Той добави, че мароканците са натрупали ценен опит.

„Мондиалът в Русия бе първи за нас и натрупахме ценен опит. Можем да играем на високо ниво“, констатира специалистът след ремито с Испания.

„Преди мача ни с Испания, изгледах внимателно срещата им с Португалия, когато инкасираха три попадения. Ние обаче не притежаваме играч като Кристиано Роналдо в редиците си. Създадохме обаче доста положения и направихме пропуски“.

Що се отнася до съдийството, селекционерът каза: „Някои от картоните ни бяха пресилени според мен. Ядосах се и за това, че Пике не получи картон при грубото си влизане през първата част. За претенциите ни при гола на Испания за 2:2, не протестираме, че няма засада. Имаме съмнения дали е имало корнер преди това“.

„Не се изложихме на Световното, при всички случаи. Надявам се Световното да продължи да е така интригуващо“, коментира за финал Ренар.