Кой ли не се изреди да дава рецептата за успехите на Франция - журналисти, анализатори, специалисти, фенове, треньори... Но вестник "Екип" стигна до тайната на победите на "петлите". 

А тя се крие в сплотеността на колектива вътре в съблекалнята. И причината французите да действат винаги като един юмрук се крие в това, че в съблекалнята на отбора има не един, не двама, а цели шестима лидери. 

Изданието се добра и до имената на играчите, чиято дума се чува най-силно в състава. Това са вратарите Юго Лорис и Стив Манданда, защитникът Рафаел Варан, халфовете Блез Матюиди и Пол Погба, както и нападателят Антоан Гризман. 

Всеки от тях се заемал със задачата да потуши напрежението, ако по една или друга причина такова се получи. Те действали като екип сред съотборниците си и правели всичко възможно да не се стига до сръдни и сплетни в бъкания от звезди френски състав. 

Явно това дава резултат, след като се има предвид, че общата стойност на играчите на "петлите" вече надхвърля 1.5 млрд. евро, а те продължават да действат като един сплотен колектив, в който индивидуалностите не изпъкват над отбора, пише "Екип".