Бразилският краен защитник на Атлетико Мадрид Филипе Луис е пострадал много по-тежко, отколкото първоначално се очакваше по време на победата с 5:1 над Локомотив Москва в реванша от 1/8-финалите на Лига Европа. Бившият играч на Челси е получил фрактура в левия си крак, която може би ще го извади дори от сметките за Мондиал 2018.

Горчив привкус при победата на Атлетико, Филипе Луис пострада

32-годишният играч бе заменен в 62-ата минута на срещата, когато нападателят на Локомотив Едер неволно го изрита в областта на глезена. Тъмнокожият футболист не знаеше, че Луис идва иззад гърба му и целеше топката, когато кракът на бразилеца се озова на грешното място.

Асът на Атлетико беше изнесен на носилка, а след края на срещата Диего Симеоне не скри притесненията си относно неговото здравословно състояние.

„Филипе Луис се подложи на радиологични тестове веднага след прибирането си в Мадрид, а те потвърдиха, че има фрактура на пищяла в левия си крак”, гласи официалното изявление на Атлетико. На този етап клубът мълчи относно сериозността на травмата и периода, който Филипе Луис ще отсъства.

Ако футболистът пропусне Мондиала, в бразилския тим ще имат достатъчно опции на неговата позиция. „Селесао” разполага с играчи като Марсело от Реал Мадрид и Алекс Сандро от Ювентус.