Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт изрази учудване от действието на своите питомци при радостта на хърватите след гола им за 2:1 в 109-ата минута. Тогава британците тръгнаха веднага от центъра, докато съперниците им се прегръщаха, но бяха спрени от реферите заради отсъстващия съдийски сигнал за подновяване на играта.

"Честно казано не мога да разбера, защото момчетата решиха да направят това. Не бяхме се уговорили предварително за подобно действие", заяви Саутгейт.

Англия отбеляза голям напредък през последните осем месеца, това заяви още на пресконференцията селекционерът Гарет Саутгейт. Мачът за третото място между отборите на Англия и Белгия ще се проведе в Санкт Петербург на 14 юли от 17.00 ч.

Гарет Саутгейт

източник: Gulliver/GettyImages

"Имаме много талантлив и млад отбор. Ние ще продължим да прогресира както технически, така и тактически. През последните осем месеца, нашият отбор направи много силен напредък. Трябва да сега си помисля, как да станем още по-силни и да отстраним нашите слаби места. В началото на годината бяхме 14-15 в света, а сега сме сред четирите най-силни отбора, това е голяма крачка напред", заяви Герет Саутгейт. Селекционерът коментира и шансовете за "Златната топка" на Килиан Мбапе и Лука Модрич:

"И двамата показаха страхотна игра на Световното първенство в Русия. Аз лично съм доволен, че нашият Хари Кейн води в надпреварата при реализаторите. Аз не се интересувам от индивидуалните награди. Значението на футбола е в победата на отбора, а задачата на всеки играч е да направи всичко възможно да помогне на отбора си да спечели".

"Мачът за третото място ще бъде труден психологически за нас, защото бяхме на 20 минути от финал. Имаме страхотни играчи и обичам да работя с тях. Всички момчета имат желание да завършат турнира с положителна нота, победа. Духът на всички момчета е висок и всеки иска да играе в предстоящия мач. Възможни са няколко промени. На първо място, нека да разгледаме физическото състояние на играчите. Имаме шанс да спечелим медал и това постижение преди това беше покорено от Англия само веднъж", каза още Саутгейт.