Футболистите от националния отбор на Саудистка Арабия няма да бъдат наказани заради загубата от домакина Русия с 0:5 в мача на откриването на Мондиал 2018.

Това обявиха от футболната федерация на страната, опровергавайки изявлението на президента на централата Адел Изат. Няколко часа след мача медиите публикуваха мнения на Изат, който казва, че тримата играчи Абдула Алмаюф, Мохамед Алсахлауи и Омар Хаусауи ще бъдат глобени.

"Телевизионен канал публикува в Туитър серия съобщения, които невярно отразяват позицията на президента, което влияе на общественото мнение. Сякаш Адел Изат хвърля вината за загубата на няколко футболисти, а това не е така. Отговорността трябва да се поеме от целия отбор и този мач е пример за общото състояние на тима", се казва в съобщение на федерацията. От централата обаче потвърждават, че Изат не е доволен, че Саудитска Арабия не е показала истинското си лице срещу Русия.

"В близките дни ще се направи анализ на грешките, допуснати срещу Русия, за да се представим по-добре и да постигнем желаните резултати в следващите два мача в групата", обявиха още от федерацията./БТА