Селекционерът на Аржентина Хорхе Сампаоли разкри, че до голяма степен се съобразява с голямата звезда на тима Лионел Меси. 58-годишният специалист също така призна, че гради състава си спрямо голмайстора на Барселона.

“Ако Меси е добре, този отбор е повече негов, отколкото мой. Щом е титуляр, това е отборът на Меси”, сподели Сампаоли.

Меси се присъедини към лагера на Аржентина

“Лео Меси се намира в много мъдър и отговорен период. Меси ни помага страшно много в преследването на нашите цели. Магнетизмът, който притежава Лео, е един голям бонус”, допълни треньорът на „гаучосите“.

Също така Сампаоли съобщи, че нападателят на Интер Мауро Икарди и звездата на Ювентус Пауло Дибала може би ще пропуснат световното първенство в Русия това лято.

"На Дибала ще му бъде трудне да се адаптира към нашия стил на игра. Не можем да подобрим качествата му. Ще трябва добре да преценим дали да разчитаме на други играчи, които са по-добри от него, или да опитаме да работим с Пауло", каза още Сампаоли.

Две сериозни липси в състава на Аржентина

 "Ситуацията с Икарди е подобна. Не бива да се сравнява представянето на Икарди с Интер и това с националния отбор", допълни той.

В момента "гаучосите" се намират в Манчестър, където се готвят за контролите си с Италия на 23 март и Испания на 27 март.