Селекционерът на Аржентина Хорхе Сампаоли подготвя мини революция в своя състав за предстоящия двубой срещу Хърватия от Световното първенство в Русия.

Сампаоли не е останал доволен от представянето на част от играчите си при равенството 1:1 срещу Исландия и е решен да направи промени по титулярния си състав. Това може да доведе и до промяна на схемата на игра.

По всичко изглежда, че първите, които ще загубят местата си в стартовия състав на Сампаоли са Анхел Ди Мария, Лукас Билиа и Маркос. На техни места срещу Хърватия се очакват да започнат Кристиан Павон, Маркос Акуня или Джовани Ло Селсо и Габриел Меркадо.

Това ще доведе до промяна на схемата на игра. Срещу Исландия, Аржентина започна с 4-2-3-1, а в течение на мача премина на 4-3-3.

Срещу Хърватия, гаучосите по всичко изглежда, че ще започнат в схема 3-4-3. На вратата ще бъде Уили Кабайеро, а пред него в защита ще действат Меркадо, Отаменди и Талиафико. В средата на терена ще бъдат Хавиер Масчерано и Маркос Акуня, които ще се грижат за зоната пред тримата централни защитници.

Халфовата линия ще бъде съставена от Салвио, Масчерано, Акуня и Максимилиано Меса.

В атака ще действат Лионел Меси, Серхио Агуеро и Кристиан Павон.