Фактът, че вратарят на Манчестър Юнайтед Серхио Ромеро получи контузия и отпадна от състава на Аржентина за световното в Русия,  принуди селекционера Хорхе Сампаоли да привика Науел Гусман от Тигрес (Мексико). Новината бе съобщена от Футболната асоциация на страната. 

Аржентина остана без важна фигура за Мондиала

Ромеро вече е напуснал лагера на отбора заради травмата, която получи на коляното. 32-годишният Гусман пък беше обявен за първа резерва и сега ще трябва да започне работа с тима. Другите двама на поста са Уили Кабайеро от Челси и Франко Армани от Ривър Плейт.

Самият Сампаоли е признал пред журналистите, че са му били нужни едва няколко минути, за да вземе решение в полза на Науел Гусман. А Ромеро, който беше предвиждан за титуляр на Мондиала, ще се подложи на операция на десния крак.

Липсата на Ромеро засилва и без това притесненията за защитната формация на Аржентина, която падна с 2:4 от Нигерия и с 1:6 от Испания в последните си контроли.

32-годишният Науел Гусман е известно име в Латинска Америка, тъй като е бил три пъти шампион на Мексико с Тигрес, както и един от най-известните вратари на Нюелс Олд Бойс в последно време.

Сампаоли категоричен, че играта на Аржентина не зависи само от Меси

Аржентинците, които са два пъти световни шампиони и втори от последното първенство преди 4 години в Бразилия, ще играят следващата си контрола на 29-и май с Хаити на стадиона на Бока Хуниорс. На това първенство те са в група D заедно с отборите на Исландия, Хърватия и Нигерия./ БТА