Селекционерът на Аржентина Хорхе Сампаоли заяви, че Лионел Меси изглежда в много добра форма и е много въодушевен преди началото на Световното първенство.

„Меси изглежда много добре и е изключително развълнуван преди началото на Световното първенство“, коментира Сампаоли.

„С таланта, с който той разполага, не би трябвало да бъде под напрежение. Той трябва да помогне на своите съотборници да се забавляват“, добави селекционерът на Португалия.

Според Сампаоли, Лионел Меси е "гений" и ще може да играе на още едно световно първенство, въпреки че ще бъде на 35 години в Катар 2022.

"Не мисля, че това ще бъде последно световно първенство за Меси. Неговите умения и професионалният начин, по който играе, означава, че той ще реши кога ще играе и кога не. Той е гений и играе като гений, така че не мисля, че това е последното му световно първенство", каза още селекционерът на Аржентина.

Лионел Меси ще навърши 21 години на 24 юни.

"Той е здрав, много добре подготвен, с нетърпение очаква това първенство и се надява да осъществи своята мечта", допълни Сампаоли.

"Всеки ме пита това последното световно първенство ли ще бъде за мен, но аз не знам. Не искам да мисля за това сега", каза Меси за аржентинския вестник "La Nation".