Националният селекционер на Аржентина Хорхе Сампаоли обяви, че Бразилия, Франция и Испания са с една стъпка пред „гаучосите“ преди предстоящото Световно първенство в Русия. Любопитното е, че той не постави в този списък отбора на Германия.

„За мен отборите на Бразилия, Франция и Испания са една стъпка пред Аржентина заради времето на работа. Не забравям тима на Германия, но лично на мен не ми харесва начина, по който те играят“, коментира Сампаоли.

„Ние трябва да направим всичко възможно до старта на Мондиал 2018 да скъсим дистанцията от споменатите от мен отбори, но времето работи в тяхна полза“, добави селекционерът на Аржентина.

„Нямах никакви съмнения, когато поех Аржентина, защото това е възможността да бъда треньор на най-големия футболист в света – Лео Меси“, продължи специалистът.

„Смятам, че Игуаин може да бъде много важен футболист за националния отбор на Аржентина. В нападение имам голям избор на футболисти, но положението не е същото с крайните защитници.“

„На Световното първенство в Русия може да атакуваме с шестима футболисти и да се защитаваме с четирима. Системата на игра може да се променя в хода на мача. Това е напълно допустимо. Може да играем 2-3-2-3. Зависи от съперника“, каза още Хорхе Сампаоли.