Напрежението в състава а Аржентина е взело не просто връх, ами е превърнало селекцията в един безпорядъчен хаос. Според медии в Аржентина, селекционерът Хорхе Сампаоли вече се е превърнал в безгласна буква. Или поне не е единственият авторитет сред играчите. 

Според информациите от южноамериканската страна играчите вече са взели нещата в свои ръце и са обявили на наставника си да промени тактиката за двубоя с Нигерия. Те му обявили, че трябва да играе със схема 4-3-3, а не с предпочитаната от него такава с трима в отбрана. 

Това е дошло часове след срещата в петък вечерта между лидерите на отбора с президента на федерацията Клаудио Тапиа и самия Сампаоли, на която е било обявено, че играчите вече нямат никакво доверие и респект към специалиста. 

Все пак, селекционерът е запазил някаква част от влиянието си, след като е обявил, че няма да изпозлва като титуляр най-недоволния от него - нападателят Серхио Агуеро. Звездата на Манчестър Сити ще бъде закован на пейката за решителната битка с Нигерия. 

Освен това, "гаучосите" ще излязат с над 50% подменен състав, в сравнение с провала срещу Хърватия. Промените в титулярния състав ще са поне шест, като освен Агуеро, мястото си се очаква да загуби и вратарят Уили Кабайеро.