Макар и в доста експериментален вид, един от съперниците на България в квалфикациите за Мондиал 2018 постигна звучна победа на международната сцена. Швеция буквално унищожи Словакия в приятелски мач с 6:0, като и Яне Андерсон, и колегата му Ян Козак заложиха на играчи, които по-рядко получават шанс за изява.

Много силен двубой за „тре крунур“ направи 22-годишният нападател на Норкьопинг – Давид Моберг Карлсон. Той се разписа веднъж и даде две асистенции, преди да бъде заменен в 60-ата минута.

Шведите поведоха в резултата в 19-ата минута, когато Карлсон сервира топката за Александър Исак и 17-годишният талант без проблем откри. Словаците изпуснаха своята възможност да се върнат в мача след половин час игра, когато Филип Хлоховски изпусна дузпа.

След почивката Швеция уби интригата с два гола в рамките на 8 минути. Първо в 51-ата минута Карлсон се разписа за 2:0, а в 59-ата той асистира на Себастиан Андерсон, който направи преднината класическа.

Андерсон вкара и втори гол в 79-ата минута, а десет по-късно Пер Фрик доведе нещата до 5:0. В продължението на срещата Саман Годос оформи крайния резултат с поредния гол за скандинавците.