Англия и Германия завършиха 0:0 в контролна среща играна на "Уембли" в Лондон. Двата тима предложиха атакуващ, но неефективен футбол. 

Двата тима се впуснаха в атаки от първата минута, като също така пресираха съперника. В състава на "трите лъва" се появиха цели теп дебютанти в хода на мача.

Сане в 8-ата минута отправи опасен удар, но неточен. Гостите нацелиха гредата в 20-ата минута с далечен удар на Лерой Сане. Само 3 минути по-късно германския тим беше длъжен да отбележи гол, но Пикфорд направи чудеса от храброст. Първо Йозил пусна пас към Вернер, Пикфорд спаси, добавката на Сане попадна в Джоунс, а третият удар на Дракслер мина встрани от вратата. Малко по-късно Фил Джоунс напусна терена с контузия, а на терена се появи дебютантът Джо Гомес.

В 28-ата минута Рюдигер пробва мерника си от около 30 метра, Пикфорд се справи с лекота. В края на първата част домакините натиснаха леко съперника си, но гол не падна.

През втората част още в 49-ата минута Варди можеше да изведе Англия напред, но и Тер Стеген показа изумителен рефлекс и спаси. Девет минути по-късно Хумелс спаси тима си след удар на Дайър. Англия изпусна момента да реализира победен гол в добавеното от рефера Рачковски време от 3 минути, но удар от малкото наказателно поле на Джеси Лингард не намери целта.

В крайна сметка двата тима не излъчиха победител, със сигурност, разочаровайки привържениците си.