Английските фенове ще получат специално „внимание“ по време на Мондиал 2018 в Русия, но не такова, каквото би им харесало. Тази вечер Би Би Си ще излъчи документален филм, който ще разкрие как руските футболни хулигани планират „фестивал на насилието“ главно над англичаните.

Лентата ще включва интервюта с членове на едни от най-страшните групировки като Spartak Gladiators и Orel Butchers. Лидерите на тези фракции без притеснения заявяват, че англичаните ще бъдат приоритетна цел по време на турнира.

Сблъсъците между привържениците на Русия и Англия в Марсилия хвърлиха черно петно върху UEFA EURO 2016, а на всичкото отгоре предизвикаха и голямо политическо напрежение между двете страни. Някои от висшите управници във Великобритания дори изразиха страхове, че актовете на насилие са били наредени от Москва.

Във филма на Би Би Си ще вземе участие и руски фен, който е бил замесен в грозните сцени миналото лято. Той гарантира, че „100 процента ще има проблеми“. Въпросното лице също дава и съвети как англичаните да избегнат насилието. „Нека вашето семейство и деца са около вас... Ако сте там с приятел, с особено с мъж, най-вероятно ще ви наритат“, заявява привърженикът.