Световното първенство в Русия започна по феноменален начин. Домакините разбиха Саудитска Арабия в мача на откриването и влязоха в историята на Мондиалите, макар и с лека уговорка. 

"Сборная" съсипа с 5:0 арабския съперник и това е най-голямата победа в първи мач на най-престижния футболен форум. Но само ако броим първенствата, в които дебютният сблъсък е изведен отделно от всички останали в различен ден или поне различен час от всички останали сблъсъци. 

Иначе трябва да се върнем чак до 1934 г., когато Италия побеждава САЩ със 7:1 в първия ден на Мондиала. Но по същото време се играят още седем други двубоя, а просто "адзурите", които впоследствие стават и шампиони, са с най-голямата победа. 

А през 1954 г. в Швейцария националният отбор на Бразилия съсипва с 5:0 Мексико. Но по същото време има още четири други двубоя. Така че Русия има най-голямата победа в мач на откриването, когато се играе само той в този часови пояс във въпросния ден. 

А като брой голове този мач се доближи до един от най-резултатните двубои на откриването. През 2006 г. Германия надделя с 4:2 над Коста Рика в знаменит мач и един от малкото с много голове, с който се поставя начало на най-голямото първенство.