Руският национален отбор продължава да поднася разочарования за феновете си в навечерието на домакинското Световно първенство. "Сборная" завърши само наравно 1:1 срещу Турция в проверката на "Арена ЦСКА" в Москва. 

Това беше седми пореден мач без победа за руснаците в контролите, като нямат успех от началото на октомври, когато надделяха с 4:2 над Южна Корея. Но поне спряха серията от поредни загуби, като имаха три поред от Бразилия, Франция и Австрия. 

Мачът започна двуостро, като първата опасна атака беше за южнит ни съседи. В 9-та минута Чаглар Союнджу се озова на стрелкова позиция в наказателното поле на съперника, но ударът му мина на сантиметри встрани от лявата греда. 

Постепенно Русия взе инициативата и имаше няколко шанса, но Юрий Жирков и Юрий Газински изпуснаха за домакините, а после възможности пропиляха Шенер Йозбайраклъ и Юсуф Язиджи за Турция. 

Така се стигна до 35-та минута, когато "Сборная" откри резултата. Тогава изключителна грешка в защитата на турците позволи на Александър Самедов да изведе Алан Дзагоев зад защитата и той с прецизен удар прониза мрежата за 1:0. 

Точно преди почивката Кенан Караман изпусна невероятно положение, когато се озова на страхотна позиция пред Игор Акинфеев, но ударът му беше твърде слаб и вратарят улови. Така полувремето приключи при гол аванс за Русия. 

Втората част беше сравнително равностойна, преди все пак Турция да поеме инициативата и след почти един час игра южните ни съседи изравниха. В 59-та минута вратарят Серкан Кърънтълъ с пас през целия терен намери Юсуф Мали, който надбяга защитата и си извоюва страхотна позиция, от която прониза вратаря за 1:1. 

До края на мача Юрий Жирков и Фьодор Смолов не успяха да доведат до аванс за Русия, а Огюзхан Йозякюп и Емре Акбаба пропиляха шансовете за турците и в крайна сметка победител не беше излъчен. 

Това беше последната проверка на "сборная" преди началото на шампионата. Първият двубой за тима на Станислав Черчесов на домашния шампионат е на 14 юни срещу Саудитска Арабия.