Героят с хеттрик за Испания срещу Аржентина Иско Аларкон използва чудесното си представяне, за да напомни, че ситуацията му в Реал Мадрид е далеч от идеалната. Футболистът в прав текст заяви, че наставникът на „белия балет” Зинедин Зидан му няма доверие.

Във вторник вечер „ла фурия роха” унизи Аржентина с 6:1 на „Уанда Метрополитано” в Мадрид, като дори фактът, че става дума за контролна среща, не смекчи разликата в класите. 25-годишният Иско беше звездата на вечерта и изглежда почти немислимо Испания да бъде без него на Световното първенство в Русия през лятото.

Иско - седмият, който нанизва хеттрик срещу Аржентина

Това влиза в ярък контраст с реалностите за плеймейкъра, що се касае до Реал Мадрид. За „белия балет” през годините Иско редуваше периоди, в които бе неизменен титуляр, с такива на скамейката. Към момента испанският национал определено не е сред фаворитите на треньора Зидан, който по-често ползва Марко Асенсио и Лукас Васкес вместо него.

„Жулен Лопетеги ми демонстрира своето доверие с игрови минути, с мачове”, заяви Иско. „В Реал не разполагам с доверието, от което един футболист се нуждае. Може би проблемът е в мен, че нямам доверието на Зидан, който разполага с много добри играчи.”

През септември Иско Аларкон преподписа с Реал за още 5 години, но в Испания постоянно се тръби, че техничарят може би ще бъде продаден през лятото.

„Когато не играеш водеща роля или ти липсва последователност в клубния тим, мачовете за националния отбор ме връщат към живота. Тук имам пълното доверие на треньора, не ми липсва ентусиазъм да работя, да се подобрявам, да бъда титуляр за клуба и националния си отбор.”

„Чувствам се сякаш съм в самото начало и трябва да докажа, че съм добър футболист”, добави Иско.