Капитанът на Испания Серхио Рамос заяви, че Жулен Лопетеги ще бъде част от това, което се случи с националния отбор на Световното първенство в Русия.

„Последните часове не бяха приятни, но трябваше да завъртим бързо страницата. Лопетеги е част от това Световно първенство, независимо от крайната оценка. Колкото по-скоро се съсредоточим върху Световното първенство, толкова по-добре. Малко са хората, които ни познават по-добре от Фернандо Йеро, и които са способни да заличат отсъствието на Жулен. Фернандо беше страхотен играч и всички му се възхищаваме. Той ни познава много добре и е най-подходящият човек, който може да смени Жулен. Надяваме се, че ще се справим. Ние имаме същите мечти“, коментира Рамос.

„Когато сте капитан, трябва да знаете повече. Решенията се взимат от други хора. Когато има важни решения, предпочитаме да останем в кулоарите. Не трябваше да се концентрираме върху образа на Лопетеги и да го сочим с пръст, защото ни предстои много голям форум и един много голям мач срещу Португалия. Колкото по-скоро забравим това, толкова по-добре за всички“, добави той.

„Световното първенство е много специално за нас и ние преследваме много голям цел. В крайна сметка аз имам дългогодишен опит и знам, че трябва бързо да премина през тази ситуация. Футболът ни научава как да действаме в лоши моменти. Това се случи, но ние трябва да останем обединени. Няма как да има криза в националния отбор“, допълни капитанът на Испания.

„Искаме да спечелим световната титла. Ние сме тук с тази идея да станем световни шампиони.“

„Предпочитам Роналдо да играе до мен, а не срещу мен. Ние знаем неговото значение. Той се намира в добра форма и ще бъде постоянна заплаха. Трябва да го имаме предвид. Португалия има много силен отбор. Те не са силни само в атака, но и в защита. Имат голяма конкуренция. Надявам се, че все пак ще успеем да спечелим.“

„Нашата амбиция продължава да бъде непокътната. Логично е да се стремим да се класираме за финала. Това, което се случи в последните часове ни мотивира допълнително. Надявам се да бъдем на висота и нямаме право на никакви извинения. Всеки един от нас мисли по различен начин. Преминахме през деликатен момент, но сме обединени около идеята да станем световни шампиони“, каза още Серхио Рамос.