Националът на Хърватия Иван Ракитич призна шеговито, че ако в неделя тимът му спечели световната титла, ще си направи татуировка на челото. Шахматистите се изправят срещу Франция утре от 18.00 часа на стадион "Лужники" в Москва в опит да покорят световния връх.

„Дали ще си направя татуировка след финала? Имам малко свободно място на челото. Ако Господ прецени и ние спечелим, тогава ще си направя татуировка. Но първо ще попитам жена ми“, пошегува се халфът на Барселона.

Иван Ракитич

източник: Gulliver/Getty Images

Ракитич се превърна в един от героите на страната, след като с достигането си до финала селекцията на Златко Далич постигна най-големия успех във футболната история на Хърватия. Ако погледнете кадрите от случващото се в Хърватия през последния месец, ще видите емоциите, които изпитват хората – Радост, сплотеност, гордост. Това постижение не засяга само 23-ма играчи, треньори и останалите хора в щаба, това засяга 4.5 милиона души у дома. Ако имаше стадион, който да побере 4.5 милиона хървати, то той щеше да е пълен в неделя“, допълни още техничният полузащитник. /БГНЕС