След като само преди ден суперагентът Мино Райола атакува ръководството на Милан, където играе неговият клиент Джанлуиджи Донарума, сега той си позволи да нападне и селекционера на Италия. Импресариото заяви, че Джампиеро Вентура не е достатъчно смел да сложи Донарума като титуляр вместо ветерана Джанлуиджи Буфон.

Райола с вот на недоверие към проекта "Милан"

18-годишният страж е сочен от мнозина като наследника на великия Джиджи, чието отказване от футбола изглежда все по-близо. 41-годишният вратар възнамерява да сложи край на кариерата си за „скуадра адзура” след Мондиал 2018 в Русия.

Според Райола обаче Вентура не бива да чака толкова дълго,  тъй като Донарума има качествата да бъде избор №1 още сега. Младокът действително изигра 71 мача за Милан от дебюта си през 2015 година досега, което е достатъчен атестат за качествата му.  В същото време обаче не бива да се подминава факта, че Буфон има цели 171 двубоя за Италия, което го превръща в рекордьор по този показател.

Агентът на Джиджо очаква извинение от феновете на Милан

„Като агент на Донарума очевидно бих бил щастлив, ако той стане титуляр за италианския национален отбор”, коментира Райола. „Трудно бих могъл да кажа нещо различно. Това би ме направило лицемер.”

„Какво мисля за Вентура ли? Няма да крия, смятам, че той губи ориентация. Вентура е в тотална паника, вече не мога да разбера какво точно прави.”

„Не смятам, че той има нужният характер, за да даде път на младок като Донарума и същевременно да избута встрани тотемът на националния тим Буфон”, допълни агентът.