Каталунските медии не останаха особено впечатлени от решението на испанския селекционер Жулен Лопетеги да не повика поливалентния играч на Барселона Серхи Роберто за контролите срещу Германия и Аржентина. Според изданието „Спорт” наставникът на „ла фурия роха” в този случай не взел решението си само на база текущата форма на футболистите.

Лопетеги: Мората все още има шанс за Световното в Русия

На вчерашната си пресконференция Лопетеги отказа да влезе в подробности относно своите решения по състава. Ясно е, че предпочитаният вариант за десен бек в състава на Испания е Даниел Карвахал от Реал Мадрид. В Каталуня обаче очакваха като резерва на Карвахал да бъде посочен именно Роберто, който напоследък изнася много силни мачове (особено в дербитата срещу Атлетико Мадрид и Челси).

Германия без Ройс и Гьотце за проверките срещу Испания и Бразилия

Вместо за 26-годишния кадър на Барса повиквателната изненадващо отиде при Алваро Одриосола. Асът на Реал Сосиедад, както и целият тим на баските в момента преминават през кризисен период.

„Спорт” твърди, че изборът на Лопетеги съвсем не означава, че вратата на националния отбор оттук нататък е затворена за Серхи Роберто. Футболистът на Барса беше в групата за предишните две контроли срещу Коста Рика и Русия, но отпадна заради травма.