Карлес Пуйол защити Жерар Пике и заяви, че защитникът на Барселона не е виновен за решението на Антоан Гризман, който обяви, че остава в Атлетико Мадрид и поднови своя договор с клуба.

„Барселона има един от най-добрите състави в света. Винаги може да търсиш подобрение, за да ставаш все по-силен. Барселона има добър състав“, коментира Пуйол.

„Нямам представа какво се случи със ситуацията около Гризман. Мисля, че Пике не е отговорен за решението, което Гризман взе. Пике няма никаква вина. Решението е на Гризман. Той взе много важно решение относно своето бъдеще“, добави легендарният защитник на Барселона.

„Неймар е много голям футболист, един от най-големите в света. Предпочитам той да играе за Барселона, отколкото за Реал Мадрид. Във футбола може да се случи всичко, но не смятам, че Неймар ще напусне лесно Пари Сен Жермен“, продължи той.

„Мисля, че Испания има всички шансове да спечели световната титла. Треньорът е нов, но отборът е същият. Аз не знам какво точно се случи с Лопетеги, така че не мога да коментирам от разстояние и с малкото информация, която имам. Нормално е Реал Мадрид да търсеше нов треньор, след като Зидан напусна. Напълно разбирам и изборът им да се спрат на Лопетеги, който е страхотен треньор. Ако Испания иска да стане световен шампион, трябва да играе силно и да се концентрира върху мачовете, а не върху страничните неща.“

„Давид де Хеа е страхотен вратар. Той е един от най-добрите вратари в света. Прави зрелищни спасявания, но направи и някои грешки. За мен той е един от най-добрите вратари в света и това няма да се промени от една грешка, която е допуснал. Аз вярвам в него“, каза още Карлес Пуйол.