Европейският шампион Португалия записа четвъртата си победа от началото на световните квалификации за Мондиал 2018. Тимът на селекционера Фернандо Сантош не срещна никакви трудности при домакинството си на Унгария в мач от група Б.

Португалия се наложи с 3:0, а головете за успеха реализираха Андре Силва и Кристиано Роналдо, който вкара два.

С успеха си „мореплавателите“ се доближиха на три точки от лидера Швейцария, който по-рано днес победи тима на Латвия с 1:0.

Мачът на „Ещадио де Луж“ започна добре за домакините, които успяха да вземат инициативата още от първата минута. Кристиано Роналдо създаде първата ситуация в мача в 8-ата минута, когато стреля от добра позиция, но встрани от вратата.

Няколко минути по-късно, отново Кристиано Роналдо имаше възможност да запише името сред голмайсторите, но отново не сполучи след удар от фаул.

Футболистите на гостите трудно успяваха да организират атаки към вратата на Руи Патрисио като епизодичните им опити приключваха още в зародиш.

Португалия нанесе своя удар само в рамките на четири минути между 32-ата и 36-ата, когато паднаха първите голове в мача. Кристиано Роналдо получи топката в центъра на терена, напредна добре и даде прекрасен пас към Рафаел Герейро на лявото крило. Той от своя страна намери по отличен начин Андре Силва на далечната греда, а за нападателя не представляваше особена трудност да се разпише.

В 36-ата минута самият Роналдо увенча добрата си игра с попадение, с което увеличи преднината на своите. Андре Силва бе намерен с дълъг пас пред наказателното поле, където игра технично и върна топката към Роналдо, а нападателят на Реал Мадрид стреля мощно по земя, за да направи 2:0.

Пет минути преди почивката Кристиано Роналдо пробва акробатичен удар със задна ножица, но вратарят на Унгария Петер Гулаши улови.

През второто полувреме нещата на терена не се промениха особено като домакините продължиха да контролират събитията. В 65-ата минута всичко в мача бе решено, когато падна и третият гол в срещата. В негов автор се превърна отново Роналдо, който този път бе точен от пряк свободен удар.

Нападателят на Реал Мадрид изненада бившия вратар на Ливърпул Петер Гулаши, стреляйки технично от прекия свободен удар, насочвайки топката в далечния ъгъл на вратата. Преди да влети в мрежата, топката се отклони в левия страничен стълб.