Полша победи Румъния с 3:0 в световна квалификация в група Е. Головете за "Дружина Полска" реализираха Гросицки в 11-ата минута и Левандовски на два пъти в 83-ата и 90-ата минута от дузпа.

Нападателят на Лудогорец Клаудиу Кешеру влезе като резерва в 81-ата минута на срещата, след като замени Станчу. Другият играч на Лудогорец Козмин Моци остана на резервната скамейка, а друг играч на българския шампион Препелица влезе като резерва на почивката.

Гостите започаха по-добре двубоя на "Арена Национала" в Букурещ. Още в 6-ата минута Левандовски имаше възможност да открие резултата, но топката мина над напречната греда на Татарушану. Три минути по-късно Гросицки стреля добре, но в ръцете на румънския страж.

Все пак той се реваншира на феновете на "Дружина Полска" и с отличен удар в 11-ата минута от близко разстояние не остави шансове на Татарушану, като топката се отклони от напречната греда и влетя в мрежата.

В 13-ата минута Кирикеш успя да спре удар на Зиелински, като топката отиде в корнер.

Домакините създадоха опасност пред полската врата в 31-ата минута, след като Кирикеш стреля добре, но Фабиански беше на мястото си.

През втората част домакините пробваха да стигнат до изравняването, но и Полша създаде главоболия на Татарушану. В 52-ата минута Левандовски стреля встрани от вратата.

В 73-ата минута Марин стреля от 18 метра, но кълбото попадна в тялото на полски футболист.

Нападателят на Лудогорец Клаудиу Кешеру влезе на терена на мястото на Станчу в 81-ата минута. Само минута по-късно Левандовски се разписа за 2:0 в полза на Полша.

В края на двубоя Григоре фаулира Левандовски в наказателното поле и от дузпа потърпевшият се разписа за класическото 3:0.

Така след успеха Полша е на първата позиция в групата с актив от 10 точки, а Румъния е на 4-ото място с 5 точки.

Дания се справи с Казахстан с 4:1 в друг двубой от тази група. Корнулиус откри в 15-ата минута за домакините, Суйумбайев изравни две минути по-късно. До края на двубоя за домакините се разписаха Ериксен от дузпа, Анкерсен и отново Ериксен в края на двубоя.

Дания са трети с актив от 6 точки, а Казахстан са последни с 2 точки.