Всичко или нищо – с такива размери е залогът в двубоя между Полша и Колумбия от група Н на Мондиал 2018. Преди началото на турнира двата тима бяха сочени като фаворитите в потока, а след първите мачове се превърнаха в потенциалните удавници.

От 21 часа българско време на „Казан Арена” поляци и колумбийци ще се борят със зъби и нокти за съхраняването на голямата мечта за достигане на елиминациите. Равенството не е опция за никого, така че един от тях ще поеме живителна глътка въздух, докато другият ще си вземе преждевременно сбогом с фналите.

Полша загуби с 1:2 от Сенегал откриващия си мач след фрапиращи грешки в защита, които не успя да заличи. Колумбия пък падна със същия резултат от Япония, като още в третата минута на срещата остана с човек по-малко, а противникът получи дузпа, която Шинджи Кагава реализира.

Дотук историята помни само един-единствен предишен дуел между „лос кафетерос” и „дружина полска”. Става дума за контролата през 2006 година, когато южноамериканците печелят с 2:1. Головете са дело на Елкин Мурийо и – малко очаквано – вратаря Луис Мартинес.

По всичко личи, че се очаква сблъсък на атаките – с хора като Радамел Фалкао и Роберт Левандовски на предната линия по-скоро акцентът ще бъде върху това да се вкара един гол повече от противника, отколкото да се допусне един по-малко. Още повече, че двете големи звезди все още чакат своите дебютни попадения на Мондиала.

А кое ни кара да очакваме резултатен мач? Последните 4 срещи с участието на Полша до една завършиха с отбелязани 3 или повече попадения.