Защитникът на Испания Жерар Пике даде разяснения относно своето интервю, което направи с Антоан Гризман, в което французинът обяви, че остава в Атлетико Мадрид. Това породи сериозно напрежение в Барселона и предизвика голямо недоволство от страна на президента на каталунците Хосеп Мария Бартомеу.

„Най-важното е, че не загубихме. Успяхме да се вдигнем, след като имахме много проблеми. Започнахме Световното първенство с изоставане в резултата още в първите минути. Накрая можехме и да победим. Успяхме да вкараме три гола, но не успяхме да задържим преднината си. Това равенство е лош резултат и за двата тима, но ще направим нужното, за да излезем от групата“, коментира Пике.

„Относно грешката на Де Хеа. Той е нашият първи вратар, най-добрият. Всеки бърка, всички сме хора“, добави защитникът.

„Лопетеги напусна. Това е момент, в който никой не остана доволен. Вече започнахме нашето участие на Световното първенство. Ние сме концентрирани върху нашето представяне на терена. Проведохме няколко срещи, видяхме се и с президента. Той взе своето решение и всички продължаваме напред. Лопетеги е голям треньор и е нормално, че Реал Мадрид се спря на него“, продължи той.

„Аз лично не съм разочарован от преговорите между Реал Мадрид и Лопетеги. Всичко е много ясно. Реал искаше да назначи голям треньор и го стори. Президентът не остана доволен от цялата ситуация и взе това решение. Ние сме футболисти и сме длъжни да играем по възможно най-добрия начин на терена“, допълни играчът.

„Още преди няколко месеца разговарях с Гризман и се разбрахме да направим това интервю. Аз не знаех какво ще каже той. Не мога да приема това, че съм критикуван по този начин. Аз не съм му давал никакви съвети. Аз само сложих камерата и го заснех. В момента, в който разбрах решението на Гризман информирах всички в клуба. Разговарях с Бартомеу. Всичко е наред. Нормално е да бъде разочарован от решението на Гризман.“

„Когато съм казал нещо, аз го изпълнявам. Казах, че ще прекратя кариерата си след края на Световното първенство в Русия и ще го сторя. Надявам се да станем световни шампиони и да си тръгна по възможно най-добрия начин“, каза още Жерар Пике.