Селекционерът на колумбиския национален отбор по футбол Хосе Пекерман призна, че ранният червен картон е предрешил изхода на двубоя с Япония (1:2) в група "H" на Мондиал 2018 в Русия.

"Когато загубите играч през първите три минути, не е лесно, но успяхме да се справим с това. Дори изравнихме резултата в намален състав", сподели Пекерман. 

"Япония успя да се адаптира към ситуацията и успя да отбележи, защото играеше по-добре. Ние ще се справим с това поражение и ще покажем всичко, на което сме способни в следващите два мача", добави той. 

"През второто полувреме очаквахме да атакуваме повече заради влизането на Карлос Баки и Хамес Родригес. Смених Кинтеро, защото беше уморен след първото полувреме. Имахме опции за добри атаки, но когато имате 10 души вместо 11, това означава, че губите средата", продължи аржентинският специалист. 

"Уилмар Бариос му дадох атакуващите функции. Успяхме да запазим резултата равен дълго време. Ние загубихме поради умора. Японците бяха свежи", каза още Хосе Пекерман.