Бившият бразилски национал Жуниньо Паулища заяви, че Бразилия има отлични шансове да спечели титлата на Световното първенство по футбол в Русия.

Полузащитникът е световен шампион с тима от 2002 година.

Според Паулища победата над Мексико на осминафиналите е била отличен емоционален тест за отбора, който е подготвен за върха.

"Този отбор се бори. Не очаквах да направят равенство в първия мач. След това те се събраха и постигнаха две победи. Срещу Мексико на осминафиналите беше трудно, но издържаха този емоционален тест", каза Паулища в интервю за агенция Ройтерс.

"Бразилия е много силен психически отбор. Сега влиза в четвъртфинала срещу Белгия с много по-голяма увереност, макар играчите да са наясно, че са изправени пред отбор, който ще бъде по-трудно да се победи, отколкото Мексико. Технически бразилците са много солидни, но считам, че сега са подготвени и емоционално", добави бившият бразилски халф.

Бразилия е единственият отбор, който е печелил световната титла пет пъти, а сега е фаворит за трофея след отпадането на Германия, Испания и Аржентина.
Бразилия излиза срещу Белгия на четвъртфиналите в Казан в петък от 21.00 часа./БТА

Бранител ще поведе Бразилия срещу Белгия