Нападателят Джоел Кембъл изигра изключително силен мач в проверката на Коста Рика срещу Северна Ирландия преди участието на „тикос” в Световното първенство по футбол. В отсъствието на талисмана Брайън Руис, който остана неизползвана резерва, Кембъл записа гол и асистенция при категоричната победа с 3:0.

Това бе втора победа в общо 3-те контроли, които „трикольорите” изиграха от началото на календарната година. Проверката беше първа от месец март насам, когато Коста Рика записа победа над Шотландия (1:0) и загуба от друг участник на Модиал 2018 – Тунис (0:1).

На Националния стадион в Сан Хосе костариканците заслужено поведоха в 30-ата минута. Тогава Джанкарло Гонсалес центрира по чудесен начин топката и Йоан Венегас  с глава от вратарското поле прониза мрежата на съперника.

Четвъртфиналистът от Мондиал 2014 продължи да доминира и след почивката, когато Кембъл се развихри. Секунди след подновяването на играта тъмнокожият играч на „топчиите” получи топката от Колиндрес и с добре премерен шут я заби в долния ляв ъгъл покрай вратаря Тревър Карсън – 2:0.

В 66-ата минута Кембъл, когото игра под наем в Бетис през изминалия сезон, достави страхотен пас до резервата Франсиско Калво и последният с глава оформи класиката – 3:0.

Това бе може би единствената по-лека проверка за Коста Рика преди началото на Световното. „Тикос” имат да играят проверки с Белгия и Англия.

На самия турнир Коста Рика е в група Е, където са още тимовете на Бразилия, Швейцария и Сърбия.