Селекционерът на Мексико Хуан Карлос Осорио заяви, че Филипе Коутиньо е най-добрият футболист в отбора на Бразилия.

Неймар е центърът на вниманието в националния отбор на Бразилия и всички погледи са вперени в него, тъй като той е лидерът на селесао.

„На жребия за Мондиал 2018 разговарях с Тите, който ме попита кой смятам, че е най-силният футболист в неговия състав. Без никакво съмнение му посочих Коутиньо, който е над всички останали“, коментира Осорио.

„Никой не поставя под съмнение таланта на Уилиан, Дъглас Коста и Неймар, но Коутиньо е футболистът, който прави разликата. Той може да играе на всяка една позиция в средата на терена, както и в атака“, добави колумбийският специалист.

Селекционерът на Мексико е наясно, че шансовете на неговия отбор са свързани с обезвреждането на Коутиньо, който конструира играта на Бразилия.

„Той е много важен футболист за играта на Бразилия. Коутиньо притежава страхотни качества, които го отличават от другите“, продължи той.

„Бразилия има коренно различен стил на игра в сравнение с този на Швеция и двата отбора ще се надпреварваме за притежанието на топката“, каза още Хуан Карлос Осорио.