Лоша новина за селекционера на Полша Адам Навалка в навечерието на Световното първенство. Един от основните му играчи Камил Глик отпадна от сметките му за шампионата заради травма. 

Футболистът на Монако с контузи по нелеп начин на вчерашната тренировка на "дружна полска". Тогава опита да направи задна ножица с тенис топка и с приземи лошо на рамото си. Първоначално той беше само под въпрос, но след прегледите днес окончателно стана ясно, че няма никакъв шанс да се появи на форума. 

"Сега знаем пълното естество на травмата на Камил. За съжаление, всички връзки в рамото са скъсани. Мисля, че операцията е неизбежна и Глик няма абсолютно никакъв, дори минимален шанс да играе на Световното."

"Дори и да реши да пропусне операцията, има нужда от поне шест седмици пълна почивка без никакво натоварване на нараненото място. Вече клубът му ще прецени по какъв начин да подходи за възстановяването", заяви докторът на националния отбор на Полша. 

Впоследствие новината за отпадането му от сметките на Адам Навалка за шампионата беше потвърдена от всички отговорни фактори около отбора. Все още не е ясно кой ще бъде извикан на негово място сред 23-имата на Навалка.