Албанският национален отбор запази последните си шансове да упражни някакъв натиск на лидерите в своята квалификационна група Италия и Испания. "Орлите" взеха важното си домакинство на Лихтенщайн с 2:0 и таят някакви миниатюрни надежди. 

Те със сигурност ще скъсят дистанцията до поне един от челниците, тъй като "ла фурия" и "скуадра адзура" се изправят в пряка битка и така второто място със сигурност ще се приближи за албанците, поне с малко. 

Иначе големият герой за балканците в тази среща с тоталния аутсайдер в групата беше Одисе Роши. Играчът на руския Ахмат Грозни отбеляза така важното първо попадение, което отказа играчите на Лихтенщайн и оттам-нататък последва просто оформянето на резултата. 

Битката за Световното в Европа, следете с GONG.BG

Роши беше точен в 54-та минута. Тогава след едно центриране на Миджен Баша от корнер вратарят на съперника изби топката, но тя падна на крака на албанеца и той с мощен шут, а и след рикошет в тялото на защитник, я прати в мрежата за 1:0. 

В този момент бетонът на Лихтенщайн рухна. Албания тръгна още по-силно напред, за да търси още един гол, с който окончателно да сложи точка на спора. И той дойде в 78-та минута. 

Тогава изключително красиво попадение реализира Анси Аголи. Елсеид Хисай го намери на границата на наказателното поле и той с хубав фалцов удар прати топката в далечния ъгъл на вратаря, правейки го безпомощен за 2:0. 

След този развой Албания събра 12 точки на третата позиция, на четири зад Испания и Италия. Лихтенщайн пък продължава да търси първата си точка в този квалификационен цикъл и изглежда ще му се наложи да почака още, за да я вземе.