В Аржентина се появяват нови аспекти относно влиянието на Лионел Меси при взимането на решения в националния отбор на Аржентина. Вестник „Clarin“ разказва за два епизода, които се състояха тази година – единият по време на лагера за контролите на националния отбор през март, а другият преди началото на Мондиал 2018.

Аржентина бе на лагер за няколко дни в Манчестър, където се подготвяше преди контролите срещу Италия и Испания. Преди двубоя срещу „скуадра адзура“ един от асистентите на Хорхе Сампаоли – Себастиан Бекасесе отиде при Меси по време на тренровката, за да го коригира. „Леo, не прави така. Направи го по този начин“, каза Бекасесе и го докосна по рамото. По-скоро жестът, отколкото инструкцията разгневиха Меси, който даде ясен сигнал на Сампаоли, че нещо подобно не трябва да се повтаря повече.

Лионел Меси има огромно влиание относно подреждането на състава. Според изданието, именно голямата звезда на аржентинския футбол е посъветвал Сампаоли да не разчита на Федерико Фасио и Ло Селсо по време на Световното първенство. Защитникът игра през второто полувреме на мача срещу Франция, докато Ло Селсо не записа нито една минута на Мондиал 2018.