Нов полуфинал на Световно първенство се мержелее пред погледите на хърватските фенове. А и на легендите на местния футбол. Смелата прогноза, че "шахматистите" могат да повторят успеха на великите си предшественици от 1998 г. и да стигнат до предпоследното стъпало на форума в Русия направи бившият ас на тима Альоша Асанович. 

Халфът е част именно от онези 23-има играчи, които изковаха третото място във Франция преди 20 години и учудиха футболния свят. Това постижение на Хърватия е най-предното класиране на балкански отбор на Световно първенство. 

"Цели 20 години минаха от онзи момент и аз н спирам да си го спомням само с добро. Тогава имахме страхотен състав със страхотен и ние всички до един вярвахме, че ще направим нещо голямо."

"Сега обаче отново имаме страхотен състав. Може би дори най-добрият в историята ни. Имаме играчи от Реал, Барселона, Ювентус! Надявам се да повторят постижението ни. Дано и да го подобрят даже! Всички вярваме в тях и се надяваме на полуфинал", сподели Асанович в смелата си прогноза.