Дуелът на осминафиналите на Световното първенство в Русия между Бразилия и Мексико е изключително разбалансиран. Най-малко по отношение на финансовото ниво, тъй като милионите, които движат играчите на Бразилия, са немислими за мексиканските футболисти. 

Само звездата на Бразилия Неймар струва 180 милиона евро, според „Transfermarkt“. В същото време целия отбор на Мексико е оценен на 154,6 милиона евро.

Според портала, най-скъпият футболист на Мексико е Ървинг Лосано, който струва 25 милиона евро. 13 футболисти от състава на Бразилия са по-скъпи от него. Това изключително добре демонстрира разликата между двата отбора.

Вратарят Касио е най-ниско оцененият от състава на Бразилия. Неговата цена е 4 милиона евро. Той обаче струва повече от 10 играчи от състава на Мексико.

Стойността на целия отбор на Бразилия е 981 милиона евро. Само пет играчи от него са оценени под 10 милиона евро – Касио, Фагнер, Жеромел, Миранда и Филипе Луис.

В състава на Мексико само петима футболисти струват повече от 10 милиона евро – Лосано, Ерера, Чичарито, Раул Хименес и Хесус Корона.