Нападателят Фахредин Бен Юсеф ще бъде преквалифициран в резервен вратар на националния отбор на Тунис по футбол за последния мач на африканците в група "G" на Мондиал 2018 в Русия срещу Панама.

Двубоят тази вечер под рамката пък ще започне третият страж Аймен Матлути. Причината е, че първите двама вратари от състава Муез Асен и Фарук Бен Мустафа получиха контузии и не могат да играят, а ФИФА отхвърли молбата на Тунис да картотекира нов страж.

Африканците спешно повикаха вратаря Моез Бен Шерифия от шампиона Есперанс, който пристигна в Москва в сряда, с надеждата да получат разрешение да го включат в състава по медицински причини, но в крайна сметка ФИФА не позволи.

Асен получи травма на рамото още в 16-ата минута на първия мач от шампионата срещу Англия след сблъсък с англичанина Джеси Лингард.

Бен Мустафа го замени при последвалата драматична загуба с 1:2 от албионците, а след това пази и при поражението с 2:5 от Белгия, но във вторник увреди връзки на коляното си по време на тренировки и също вече не е на разположение.