Мондиал 2018 вече стартира и първите изненади вече са факт.

А кои са най-скъпите отбори на шампионата в Русия?

Предлагаме ви Топ 10 в тази класация:

10. Хърватия

Изненадващо или не - източно европейската държава заема десето място в класацията, а общата сума, на която се оценява отбора е 416 млн. евро. Това прави средно по почти 19 милиона за играч. Най-скъп е полузащитникът Лука Модрич, който през 2012-а беше продаден на Реал Мадрид за сумата от 35 млн. евро.

9. Уругвай

Южно американците са на девето място с обща оценка от 529 милиона евро или по 25 милиона за играч. Най-скъп е нападателят на Барселона – Луис Суарес, оценен на 94 милиона евро.

8. Португалия

Португалците заемат осмата позиция в класацията ни с 556 милиона евро или малко над 25 милиона за играч. Португалската звезда Кристиано Роналдо е един от най-великите футболисти на нашето време, а и изобщо в историята на футбола. Приблизителната сума, на която е оценяван, се равнява на впечатляващите 100 милиона евро, което е около 1/5 от цялата сума на целия португалски отбор.

7. Белгия

Европейската държава беше със най-скъпия отбор на Европейското първенство през 2016-а, а две години по-късно заема седмото място в нашата класация с огромната сума от 835 милиона евро. Това са почти 38 милиона евро за играч, като за най-скъп от играчите се смята техничният Кевин де Брюин от Манчестър Сити.

6. Германия

Световните шампиони от 2014-а, заемат шестото място на това Световно първенство с оценка от почти 900 милиона евро. 895 милиона за да сме точни. Това е средно по 40.7 милиона евро за играч. Тук списъкът с мултимилионни играчи е дълъг, а ето и някои от тях – Месут Йозил, Томас Мюлер, Тони Кроос, Жером Боатенг и още много други.

5. Аржентина

Петото място е за аржентинците, които  са оценени на сумата от 925 милиона евро. Средната сума за играч е 42 милиона, а най-скъп, разбира се, е един от най-големите майстори с топката - Лионел Меси, който в момента е сред най-скъпите футболисти изобщо със сумата от 180 млн. евро.

4. Испания

Оценката на звездния тим на бившите европейски и световни шампиони възлиза на 965 милиона евро, което ги поставя на четвърта позиция в класацията ни. Това прави по почти 44 милиона на играч. Най-скъп е Серхио Бускетс, оценен на 80 милиона евро, а след него се нареждат Иско, Марко Асенсио и Давид де Хеа.

3. Бразилия

Влизаме в тройката, а сумите скачат до над милиард евро. Бразилците са оцененни на 1,269 милиарда евро, а в технияг отбор е един от най-скъпите играчи на планетата – Неймар, оценен на внушителните 196 милиона евро. Средната цена на играч в бразилския тим е около 57 милиона евро.

2. Англия

Англичаните, на които винаги нещо не им достига за да стигнат до титла, са на второ място с милиард и 386 хиляди евро или 63 милиона за играч. Тук е най-скъпо оцененият играч на първенството – Хари Кейн със сумата от 201 милиона евро, което е около 15% от стойноста на целия отбор – доста впечатляващо.

1. Франция

"Петлите" са номер едно със огромната сума от 1,410 миларда евро. Средната стойност на играч от френския отбор е 64 милиона. Тук 19-годишният Килиан Мбапе е най-скъпият футболист, оценяван на почти 190 милиона евро., а за огромната оценка на френския тим допринасят още Погба, Гризман и Жиру.