Раджа Наинголан е готов отново да играе за националния отбор на Белгия, но поиска обяснение от селекционера Роберто Мартинес.

29-годишният футболист остана извън състава за световните квалификации и поиска лично обяснение от Мартинес.

„Мислех да се сбогувам с националния отбор, но след като разговарях със спортния директор на Рома Мончи, взех решение да остана готов да играя отново, ако бъда повикан“, коментира Наинголан пред hln.be.

„Мончи ми каза, че трябва да играя на Световното първенство. Моето желание е същото, въпреки че разбирам, че това е трудно осъществимо. Ще ми бъде изключително неприятно, ако пропусна второ поредно световно първенство. Аз съм футболист, който винаги дава 120% от себе си и съм винаги готов да бъда на разположение на националния отбор. Не съм бутовник“, добави халфът.

„Пуша, това е вярно. Но понякога обясненията са различни. Съотборниците ми обаче знаят, че не съм от хората, които създават проблеми. Играя добре за Рома. Ако Мартинес има проблеми с мен, нека ми каже. Но аз играя 13 години в Италия и не мисля, че имам някакви тактически проблеми“, продължи 29-годишният футболист.

Раджа Наинголан приключи с Белгия и Мартинес

„Мисля, че се представям добре и за Белгия. Срещу Франция почти играх като защитник и вкарах гол от 30 метра. Все пак решението е на треньора. Ние имаме много добри футболисти, но няма как да съм бесен на Тилеманс или Витсел, защото те са добри футболисти. Въпросът е принципен, защото селекционерът беше обявил, че ще разчита само на състезатели, които играят редовно в клубовете си. Едно е сигурно - не искам да пропускам Мондиал 2018", каза още Раджа Наинголан.