Полузащитникът на Шахтьор Донецк и националния отбор на Бразилия Фред се очаква да мине медицински прегледни идния понеделник на базата на Манчестър Юнайтед в Карингтън, споделят английските медии.

Фред изигра осем минути в контролата на Селесао срещу Хърватия в, заменяйки Филипе Коутиньо, а селекцията на Тите записа успех с 2:0 над „шахматистите”.

“Sky Sports” съобщава, че халфът на украинците е в напреднали преговори с „червените дяволи” и се очаква той да бъде първото лятно попълнение за на Юнайтед.

25-годишният бразилец се присъедини към Шахтьор през 2013 година, а оттогава досега изигра 150 срещи за „миньорите”.

Сумата, която ще трябва да бъде платена на украинския гранд е приблизително 55 милиона паунда.

След успеха над Хърватия, селекционерът Тите сподели, че не е изненадан от интереса към полузащитника си, но се надява, какъвто и казус за бъдещето му да има около него, то да бъде приключено преди старта на Мондиал 2018.

„Каквото и да се случва, се надявам ситуацията около него да бъде разплетена час по-скоро. Това е нужно за нашата селекция, тъй като искам фокусът на всички футболисти да бъде в предстоящите игри в Русия. Ако бях старши треньор на клубен отбор, веднага щях да го взема в състава ми”, сподели Тите.

Бразилия ще играе още една контрола преди романса си в Русия. На 10 юни „златистите” ще се изправят във Виена срещу Австрия, преди да почне разиграването ня тяхната група „Е”, където още място намират селекциите на Швейцария, Коста Рика и Сърбия.