Нападателят на Алавес Мунир Ел Хадади заедно с футболната федерация на Марока са подали съвместна жалба до Спортния Арбитражен съд в Лозана, в която настояват играчът да получи разрешение да играе за националния отбор на африканската държава на Световното първенство в Русия.

КАС съобщи, че е открита арбитражна процедура, а страните ще трябва да изложат писмено своите твърдения и да представят нужните документи. Трима съдии ще имат последната дума относно това дали нападателят ще играе на Мондиал 2018.

Мароканците разчитат на съда в Лозана да отмени решението на ФИФА от миналия месец, което блокира играча за Мароко, тъй като има мач за Испания.

Мунир има един мач за националния отбор на Испания на 8 септември 2014 година при победата с 5:1 срещу Македония в квалификация за Евро 2016.

Оттогава пред Мунир не се е открила нова възможност да играе за националния отбор на Испания.

Мароко за първи път от 20 години насам се класира за участие на Световно първенство.

От КАС съобщиха, че решение по казуса се очаква в средата на май, точно преди да бъдат обявени разширените състави на отборите-финалист на Мондиал 2018.

Мароко и Испания са в една група на световното първенство и ще се срещнат на 25 юни в Калининград. Португалия и Иран са другите два отбора в групата.