Един съвършен футболист поведе тима си към зрелищно равенство срещу един от фаворитите за световната титла. Става въпрос за Кристиано Роналдо, който реализира хеттрик за своята Португалия в мача с Испания. 

Зрелищната битка завърши 3:3, а звездата на Реал Мадрид изкова сам точката за европейските шампиони. Третият му гол падна в самия край от пряк свободен удар. А един от бившите му наставници Жозе Моуриньо разкри тайната на съвършенството на CR7. 

"Кристиано усеща винаги пулса на играта, той има интелигентността да играе футбол. Винаги знае кога тимът му е в беда, кога не може да създава положения, кога трябва да се намеси решително и да извади жокер от ръкава."

"За третия си гол той беше готов за това изпълнение. Подложи тялото си на Пике, търсеше фаула, защото знаеше, че само така може да измъкне отбора си. Кристиано е толкова умен, че контролира всеки детайл."

"А за самия пряк свободен удар - в Реал съм го виждал да тренира изпълненията с часове след тренировка. Искаше един от помощниците ми да му реди стената, да стои с него и да му подава топката. А той тренираше изпълнения до изнемога."

"Да, напоследък не бележи често от преки свободни удари. Но бъдете сигурни, че когато моментът е решаващ, той ще вложи цялото си умение в изпълнението, за да го направи брилянтно", заяви Моуриньо.