Голямата звезда на Аржентина Лионел Меси изказа възмущението си от информациите по негов адрес, че едва ли не е треньор в сянка и нарежда на селекционера Хорхе Сампаоли кого да пуска в мачовете на националния отбор. 

Тези новини се появиха в дните около класирането на южноамериканците на Световното първенство, за което най-огромната заслуга е на звездата на Барселона. Той обаче категорично отрече да се меси в делата на селекционера. 

"Огромна лъжа е, че аз определям кого да викат и кого не в националния отбор. Никога не съм вадил играч от състава или от стартовата единадесеторка. Хорхе Сампаоли е достатъчно умен и качествен човек, за да знае сам какво да изиска от отбора си", заяви Меси пред TyCsports. 

Той сподели и разочарованието на всички в отбора от критиките около мачовете на националния отбор в квалификационната кампания и измъченото класиране на Мондиала в Русия. Аржентинците го сториха едва в последния си мач. 

"Заслужавахме да спечелим в поне три от мачовете си, които загубихме. Много бяхме разочаровани и обидени от думите по наш адрес в Аржентина, но успяхме да превъзмогнем всичко. Просто нямаше вариант да не играем на Световното. Просто си мислех, че ще се класираме далеч по-рано", сподели още Меси. 

Той сподели и какво би направил, ако спечели световната титла това лято, както и кои са големите конкуренти на Аржентина: "Ще ходя пеш до родния си град, ако станем шампиони. Най-големите ни конкуренти са Испания, Бразилия, Германия и Франция. Само с Испания не бих искал да се срещаме", завърши Меси.