Мексико победи Южна Корея с 2:1 и записа втори успех в група "F" на световното първенство по футбол в Русия. Така възпитаниците на Хуан Карлос Осорио вече имат 6 точки актив и са начело в класирането. Тимът на Южна Корея няма спечелена точка до момента.

Мексико доминираше още от началото на мача и откри резултата в 24-ата минута, след като Карлос Вела беше точен от дузпа. Съдията Милорад Мажич отсъди наказателния удар заради игра с ръка на Хюн-су Джан в наказателното поле. За Карлос Вела това е 19-и гол в кариерата за националния отбор. Той е първият мексиканец след Куаотемок Бланко на 17 юни 2010 година, който бележи дузпа на световно първенство по футбол.

Единственото по-сериозно положение за Южна Корея в началните минути беше на Хюн-Мин Сон. Той се оказа на добра позиция в 22-ата минута, но два последователни негови удара бяха блокирани от защитници на Мексико, а при третия опит стреля неточно. Играчите на Мексико записаха 65 процента владеене на топката през първото полувреме, срещу 35 за съперника.

В последните секунди Ървинг Лосано имаше чудесен шанс да вкара и втори гол, но след удара му топката премина над вратата. Двата отбора започнаха на високо темпо второто полувреме.

В 57-ата минута Гийермо Очоа спаси шут на Сун-йън Ки, а малко по-късно Хьон-У Джо отрази с една ръка опасен удар на Андрес Гуардадо.

В 66-ата минута Мексико отбеляза втори гол след страхотна контраатака. Ирвинг Лосано навлезе на скорост в половината на съперника, подаде на Хавиер Ернандес, който финтира защитник на Южна Корея в наказателното поле и с прецизен удар направи резултата 2:0.

Хавиер Ернандес отбеляза своя четвърти гол на световни футболни финали и така се изравни с Луис Ернандес във вечната ранглиста за Мексико по този показател.

В третата минута на добавеното време Република Корея стигна до почетно попадение. Негов автор стана Хюн-Мин Сон. Той получи отличен пас от Йон Ли и се разписа с удар извън границата на наказателното поле, фиксирайки крайното 2:1 за Мексико.